Τρωκτικά

Για την μυοκτονία χρησιμοποιούμε:

Δολωματικούς σταθμούς για τους εξωτερικούς χώρους, αποτελούν από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης, έχουν διάφορες μορφές για να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες σας, διαθέτουν κλειδαριά ασφαλείας για την προστασία ανθρώπων και ζώων, ενώ προστατεύεται το δόλωμα εσωτερικά, τα δολώματά μας είναι τελευταίας τεχνολογίας εξαιρετικής προσελκυστικότητας, αιμολυτικά (μουμιοποιούν τα νεκρά τρωκτικά και αποτελούν μικρότερο κίνδυνο για τα ζώα) και κηρώδη (για προστασία των δολωμάτων από ατμοσφαιρικές συνθήκες).

Παγίδα Σύλληψης τρωκτικών, αποτελούν το κατάλληλο μέσο αντιμετώπισης κυρίως σε εσωτερικούς και επαγγελματικούς χώρους, για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και όσους ακολουθούν τα πρότυπα HACCP. Εσωτερικά της παγίδας τοποθετείται κολλητική επιφάνεια, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν ειδικά προσελκυστικά και ατοξικά σκευάσματα, διαθέτουν τζάμι επιθεώρησης.

Μηχανικές παγίδες σύλληψης, τις χρησιμοποιούμε όπου απαγορεύονται τα τρωκτιοκτόνα σκευάσματα, αποτελούν ακόμα και σήμερα αποτελεσματική λύση για την καταπολέμηση των τρωκτικών και ταχύτατη μείωση του πληθυσμού.

Σε αρκετές περιπτώσεις μετά την μυοκτονία θα πρέπει να ακολουθήσει απολύμανση για τρωκτικά. Αυτό συνιστάται από τον ειδικό επιστήμονα σε περίπτωση μεγάλης προσβολής ή αν πρόκειται για υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχείρηση ή και άλλες περιπτώσεις, που κρίνει ότι ο χώρος σας έχει επιβαρυνθεί από το μικροβιακό φορτίο που φέρουν τα τρωκτικά. Για την απολύμανση αυτή χρησιμοποιούμαι την συσκευή υπέρυθρού ξηρού ατμού για να κάνουμε βιολογική αντιμετώπιση ή την συσκευή ψυχρής εκνέφωσης με μικροβιοκτόνο ανάλογα με την περίπτωση. Με το πέρας της απολύμανσης σας παραδίδουμε πιστοποιητικό με τα φάρμακα, την ημερομηνία εφαρμογής με την υπογραφή του υπεύθυνου επιστήμονα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους έλεγχο από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Τα τρωκτικά αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο σε ότι αφορά την δημόσια υγεία στο αστικό περιβάλλον, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κατά το παρελθόν στην Ευρώπη τους αποδίδονται δυο μεγάλη λοιμοί με εκατομμύρια θύματα στις μεγαλουπόλεις. Αποτελούν ακόμα και σήμερα αιτία θανάτου πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των παθογόνων που μεταφέρουν, μπορούν να προκαλέσουν λεπτοσπείρωση, τύφο, σαλμονέλα κ.α. μέσω των κοπράνων και των ούρων τους, ενώ μπορούν να μολύνουν τον άνθρωπο μέσω και των παρασίτων που μεταφέρουν όπως ψύλλους, τσιμπούρια και ψείρες. Δηλαδή αποτελούν κινούμενες εστίες μόλυνσης, με μεγάλη ικανότητα αναπαραγωγής. Στα παραπάνω πρέπει να υπολογιστούν και οι μεγάλες φθορές που μπορούν να προκαλέσουν σε ένα κτίριο, εμπορεύματα, αυτοκίνητο κ.α.

Τα τρωκτικά αντιμετωπίζονται με μυοκτονία δηλαδή εφαρμογές για την καταπολέμηση των τρωκτικών.

Για να γίνει μυοκτονία σε ένα χώρο πρέπει πρωτίστως να πραγματοποιηθεί επιθεώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και να γίνει εκτίμηση από ειδικό επιστήμονα για το μέγεθος και το είδος της προσβολής, στην συνέχεια εκπονείται από τον ίδιο μια μελέτη για τον ενδεικνυόμενο τρόπο αντιμετώπισης που αφορά την δική σας περίπτωση.

Σε μια ολοκληρωμένη μελέτη μυοκτονίας παραδίδεται στον πελάτη σχεδιάγραμμα με την τοποθέτηση των δολωματικών σταθμών και των παγίδων που προτείνονται, το χρονικό διάστημα επαναδόλωσης τους, ενώ δίδονται συμβουλές για την προστασία του χώρου σας από τα τρωκτικά (αποθήκευση τροφίμων, κλείσιμο πιθανών εισόδων των τρωκτικών κ.α.). Παράλληλα δημιουργείται φάκελος συνεργασίας με τον πελάτη που καταγράφονται τα ευρήματα από τις παγίδες.

Στοιχεία για την παρουσία τρωκτικών στο χώρο σας αποτελούν τα νεκρά ή ζωντανά τρωκτικά, η παρουσία περιττωμάτων, λεκέδες λίπους και ούρων, οσμή ούρων, σημάδια από αλλοιώσεις σε υλικά και προϊόντα, θόρυβοι από μετακίνηση ή καταστροφές.